M'ho varen explicar i ho vaig oblidar.
Ho vaig veure i ho vaig entendre.
Ho vaig fer i ho vaig aprendre.
Confuci, 551-479 aC

Aquests darrers dies m'he trobat enmig de converses, volgudes o no, sobre la immigració. Generalment m'he trobat jo sol defensant aquest col·lectiu, cosa que m'ha sabut molt greu, evidentment.

La típica conversa queixant-se d'un suposat tracte de favor pels immigrants i exigint que no se'ls ajudi en res, fins i tot afirmant que no tenen cap dret social pel sol fet d'haver vingut de fora:
D'entrada, aquests suposats drets adquirits pel sol fet de ser de fora són totalment falsos. No s'ajuda a ningú per ser immigrant, sinó per tenir unes determinades condicions desfavorables socialment i econòmica, que habitualment només compleixen els immigrants. No ens hem d'enganyar: per molt malament que estigués algú, la majoria de persones que estaven pitjor en aquest país havien vingut recentment de fora. Ara això comença a canviar, i per tant, els destinataris de les ajudes socials també.
D'altra banda, em fa molta gràcia que una persona que s'ha instal·lat recentment al poble on viu ara, on potser fins i tot no hi està empadronada i per tant, no hi contribueix econòmicament, es queixi que l'ajuntament doni ajudes a persones que sí que hi estan empadronats, que treballen o han treballat i per tant contribuït al desenvolupament econòmic del municipi. En aquest cas, qui tindria més drets a rebre diners de l'ajuntament?
Resulta que això de "ser de fora" tant sols s'aplica als d'una altra raça o classe social. Si s'és d'un altre poble, zona, país... no importa, mentre tinguin diners i no molestin.

Una altra enrabiada que he tingut: Avui ha sortit un regidor del PP tarragoní afirmant que amb una mesquita a Tarragona ja n'hi ha prou, que no es queixin els immigrants. Això sí: al polígon, ben amagadeta de la "gent bé". No fos a cas que veure una mesquita cada dia els provoqués lesions irreparables als ulls.
Si resulta que tant sols es pot tenir un centre de culte de cada religió, enderrocaran totes les esglésies de la ciutat i només en deixaran una, al polígon evidentment????  Amb aquesta absurditat vull demostrar com usem diferents vares de mesurar segons de qui parlem.
Recordo que la constitució i els drets humans diuen que tothom és igual davant la llei.

És curiós que si jo vull muntar una associació d'amics de la petanca o un centre de trobada dels amics de la mosca negra, no tindré cap problema i podré posar-lo on vulgui (sempre que tingui un local de propietat o lloguer). En canvi, si l'associació és dels amics de Mahoma (musulmans, vaja), ja no hi tinc dret. Ves per on!

Un altre argument xenòfob és dir que una mesquita porta delinqüència. Si hi ha delinqüents, que actuï la policia, però que no prohibeixin els llocs de culte de les diferents religions. De la mateixa forma que si hi ha robatoris als centres comercials no hi prohibeixen les botigues, per exemple.

Canviant de ciutat, fa uns dies es va inaugurar al centre de Reus un temple maçó, amb presència de les autoritats i felicitacions de tothom (em sembla genial!), però... mentre passa això, les mesquites tenen prohibit instal·lar-se a Reus.

Finalment, algú em pregunta si a mi m'agradaria que el meu barri o edifici s'omplís de magrebins. Doncs... a mi m'agradaria que al meu edifici s'hi prohibís l'accés a les persones rosses, ja que a mi no m'agrada el cabell ros.
Oi que em direu que per molt que a mi m'agradi, jo no tinc cap dret a escollir el color de cabell dels meus veïns? En canvi, sí que volem escollir el poble on han nascut?  D'això se'n diuen drets individuals, i allò de que la meva llibertat acaba on comença la del veí.

Cal dir-ho alt i clar: NO al RACISME !!!!

Tots som iguals davant la llei? Tenim llibertat religiosa? Vivim en un país lliure i democràtic?
O en una societat hipòcrita que amaga allò que no li agrada?