M'ho varen explicar i ho vaig oblidar.
Ho vaig veure i ho vaig entendre.
Ho vaig fer i ho vaig aprendre.
Confuci, 551-479 aC

L'altre dia, tot passejant per Cambrils em va sorprendre gratament una zona verda que desconeixia. Es tracta del barranc Verge del Camí, un petit barranc que separa la urbanització de La Llosa del barri del Port. És una franja llargaruda, perpendicular al mar i limitada entre la via del tren i el passeig Marítim; just al costat de les ruïnes de la Vila Romana de la Llosa. [mapa[fotos]
Té un encant especial ja que s'ha conservat l'aspecte i aparença d'un bosc litoral mediterrani, amb vegetació autòctona -tot i que també hi ha zones de gespa-. Però el que ha fet que ara n'estigui parlant és un petit recorregut de flora i fauna que hi ha marcat.
Sota el títol de "Camins de Silenci" hi ha instal·lats 8 plafons indicatius. Cadascun ens convida a utilitzar un sentit diferent: escoltar el croar de les granotes, observar la majestuositat d'un roure, notar el tacte de l'escorça de l'Alzina o de la fulla de l'Àlber, provar el gust de la garrofa o de l'oliva, olorar la ginesta, etc.
Amb una acció tant senzilla i econòmica com aquesta, s'aconsegueix transportar els passejants enmig de la natura i ens força a utilitzar i gaudir dels 5 sentits del nostre cos.