M'ho varen explicar i ho vaig oblidar.
Ho vaig veure i ho vaig entendre.
Ho vaig fer i ho vaig aprendre.
Confuci, 551-479 aC

Fa uns dies ha entrat en vigor a Barcelona, dins la famosa llei del Civisme, una normativa de caire moral que obliga a anar tapat de roba al cos sencer (no us espanteu, no ens obliga a portar burka, sinó només prohibeix anar sense samarreta), excepte al passeig marítim i a les platges on permet anar en banyador (uff, menys mal!), i permet el nudisme restringit (em sona a gueto) en una platja en concret.

Des de fa un temps nombrosos ajuntaments estan aprovant normatives similars i totes acaben sent retirades per ordre judicial, ja que van en contra de la Constitució. Sobta però que tot i saber-ho, els ajuntaments continuen fent lleis d'aquest tipus i imposant una suposada moralitat. L'argument és fàcil: molesta a la vista veure una persona sense samarreta en ple agost passejant per la Rambla. Vés per on! A mi em molesta veure persones amb samarretes horteres o feixistes, les prohibim també? O em molesten segons quines cançons de moda. Les prohibim? Ara ja no permetem ni anar en pilotes ni anar completament tapat. L'administració municipal s'encarrega de dir-nos com hem de vestir, què hem d'ensenyar i què no. Una noia no pot anar en banyador, però si amb minifaldilla. Els agents de l'autoritat aniran amb un regle mesurant les faldilles de les noies per saber si ho poden considerar faldilla o banyador? I els tops? Estan permesos o no? Perquè segons quins tops ensenyen més que un biquini. I el topless a la platja? També està prohibit! (us imagineu la imatge còmica d'un urbano multant una noia que fa topless a la platja?) Creia que amb la transició havíem eliminat el Tribunal de Orden Público, però sembla que no.

En el món d'internet, on l'accés també a contingut pornogràfic està a l'abast de tothom, ens escandalitzem per veure nois sense samarreta per la Rambla? No voleu dir que tots plegats no tenim un problema?
En comptes d'educar per una moralitat natural, per viure el cos humà de manera natural, sense tabús, per una salut física i mental, ens dediquem a prohibir, a tapar, a imposar una moralitat retrògrada...  No seria millor educar en llibertat? Educar perquè la societat veiés a les persones com a éssers i no com a a objectes sexuals? Educar perquè veure persones nues o sense samarreta signifiqués el mateix que veure-les amb jaqueta o bufanda? Tornem a crear tabús socials? Que malament anem...
Tot plegat és l'evolució natural de la moda de prohibir als infants jugar a pilota a les places de pobles i ciutats. Si no poden jugar a la pilota què han de fer? Jugar a la consola tot el dia? Bé, això és un altre tema.

I tot això amb un govern d'esquerres, amb els d'esquerres i ecologistes de debò al govern del Cap i Casal. Imagineu-vos a partir del mes que ve, quan arribarà la dreta declarada a l'ajuntament, potser tornaran a obligar a que les faldilles vagin per sota el genoll i les camises per dins.