M'ho varen explicar i ho vaig oblidar.
Ho vaig veure i ho vaig entendre.
Ho vaig fer i ho vaig aprendre.
Confuci, 551-479 aC

Ahir al matí em llevo amb la surrealista notícia de l'actuació de la Guàrdia Urbana de BCN contra l'associacionisme educatiu de la Vila de Gràcia, en plena matinada al mig de la plaça de la vila.
9 entitats juvenils de la vila (4 caus, 3 esplais i 2 associacions més), agrupades sota la plataforma d'entitats juvenils, havien muntat una acampada reivindicativa de 4 dies, plena d'activitats, la majoria de caràcter educatiu, i algunes destinades als infants. El motiu era per protestar per la cessió de la gestió d'un equipament juvenil municipal a una empresa privada.
La Guàrdia Urbana demana als acampats que retirin les tendes, però que es poden quedar a la plaça. Els acampats es reuneixen en assemblea, de matinada, al mig de la plaça i hi accedeixen. Després, la G.Urbana exigeix que marxin, cosa que ja no accepten. A partir d'aquí veiem actuar els antidisturbis contra uns joves pacífics, asseguts a terra. Ben bé sembla que juguin a "arrencar cebes".

Primerament, jo em pregunto qui és la Guàrdia Urbana per decidir qui es pot estar en una plaça i qui no ho pot fer. Hi ha algun problema en que ens uns joves, sense fer xivarri ni provocar cap problema, s'estiguin en una plaça durant una nit?

D'altra banda, el responsable de la Guàrdia Urbana s'ho hauria de fer mirar. Enviar els antidisturbis contra uns joves pacifistes asseguts al terra d'una plaça, sense cap més arma que el seu fulard o el sac de dormir... té delicte! 

I, finalment, m'agrada que l'associacionisme educatiu sigui en aquest cas qui lideri tot aquest procés. M'agrada veure forces fulards en un acte reivindicatiu, de participació juvenil. M'agrada que l'associacionisme educatiu, els caus i esplais, es facin sentir quan la societat no va cap a on ells creuen que cal anar. A Minyons Escoltes i Guies (MEG) tenim el lema "Eduquem per a la transformació social", i això és precisament el que estaven fent aquesta nit a la plaça de la Vila de Gràcia.