M'ho varen explicar i ho vaig oblidar.
Ho vaig veure i ho vaig entendre.
Ho vaig fer i ho vaig aprendre.
Confuci, 551-479 aC

Ara que per interessos polítics s'està posant en dubte el model del sistema educatiu català, basat en una sola línia educativa i la immersió lingüística en la llengua del país, algú s'hauria de fixar en la xarxa d'escoles La Bressola de la Catalunya Nord.
Els alumnes de les escoles La Bressola treuen millors resultats, inclòs en l'àrea de francès, que els alumnes de les escoles franceses, cosa que també es dóna aquí amb el castellà en alguns centres.

D'altra banda, el sistema d'immersió lingüístic d'allà és real, i no de fireta com aquí.
Algú hauria d'explicar perquè en la majoria d'escoles s'incompleix la llei i no passa res: perquè la majoria de monitors de menjador, monitors d'extraescolars, conserges, i fins i tot alguns mestres es dirigeixen als alumnes en castellà i no passa res.
Si fos a l'inrevés, tampoc passaria res?