M'ho varen explicar i ho vaig oblidar.
Ho vaig veure i ho vaig entendre.
Ho vaig fer i ho vaig aprendre.
Confuci, 551-479 aC

Aquest diumenge, 25 d'abril, es celebra la tercera gran onada de la Consulta sobre el futur del nostre país. Cal demostrar que els ciutadans que creiem i defensem els valors democràtics volem que se'ns pregunti, volem opinar, volem decidir sobre el futur del nostre país. Creiem que hi tenim dret i que la democràcia és precisament això: donar la veu al poble, a la gent.
Personalment no entenc com algun demòcrata pot negar el dret a opinar i expressar-se al poble.

Per tot això et demano personalment que aquest diumenge, si al teu poble es celebra la consulta, vagis a votar.
Vota el que creguis: SÍ, NO o en blanc, però sobretot ves a votar!

Aquests dies he vist i sentit molts intents de desacreditar la consulta, argumentant mil coses: afirmant que s'ha deixat votar dues vegades a algú, titllant d'il·legal la consulta, considerant-ho poc seriós, etc. Tot això senzillament són excuses d'aquell a qui li fa mal que tinguem èxit.
El que realment em sorprèn (per dir alguna cosa) és com alguns partits polítics que tant defensen la democràcia i les llibertats individuals, fins i tot per sobre de les col·lectives, puguin negar-se a donar la paraula al poble, a fer que cadascú individualment pugui opinar en llibertat.
Lamentablement em temo que ens tornem a trobar altre cop davant de la famosa i desgraciadament certa frase de l'Ovidi Montllor:
"Aquells que no volen que es parli, s'escrigui o es pensi en català, són els mateixos que no volen que es parli, s'escrigui o es pensi." (afegiu-hi: no volen que s'opini)

Diumenge cal demostrar que som demòcrates, que creiem en la llibertat de decidir i en la democràcia de veritat. Diumenge demostrem que volem ser un país civilitzat i no volem tornar a èpoques fosques.
Visca la democràcia!

PD: i a tots aquells que continuen opinant que tot això és de fireta, els animo a venir a observar tot el procés, recompte, etc, de la mateixa forma que ho faran 50 observadors internacionals d'arreu del món.